Jag får ofta frågan frågan 32 eller 64-bit? I det förflutna har jag berättade folk att hålla sig till 32-Bit grund av kompatibilitetsproblem, men saker och ting har förändrats nu. Citerar för Phoronix som nyligen gjorde ett benchmark-test mellan 32-bitars och 64-bitars.

Att gå tillbaka år vi har kört 32-bitars vs 64-bitars Linux riktmärken. Medan resultaten sällan förändras, vi hålla igång dem som frågan om att välja mellan ett 32-bitars och 64-bitars Linux-distribution bilden är fortfarande en populär fråga ... Dessa tester kör i en förvånande mängd trafik och jag fortsätter att flabbergasted av Antalet människor som fortfarande ställer denna fråga när nästan alla moderna x86 Intel / AMD hårdvara stöder fullt x86_64 och det betyder i allmänhet mycket bättre prestanda. Vanligtvis enda protest i att inte använda en 64-bitars Linux bilden är om att köra ett system med mindre än 2 GB RAM.

Förr i tiden fanns det frågor kring Java och Flash stöd för 64-bitars Linux tillsammans med ett sortiment av andra möjliga problem (t.ex. med vin), men alla dessa viktiga frågor är en fråga om det förflutna. 64-bitars Linux är i bra form och så länge du har en anständig mängd RAM verkligen att du ska köra 64-bitars Linux.

Om du fortfarande är osäker, läs hela artikeln för benchmark resultat.