Det korta svaret är Nej Ubuntu var lappat 7 april 2014 och buggen fick stor uppmärksamhet den 8 april 2014. Om du använder andra operativsystem, behöver du oroa dig. Speciellt om dess icke-Linux-baserade.

Läs More: http://news.softpedia.com/news/Dear-Ubuntu-Users-Stop-Saying-the-Ubuntu-Is-Unprotected-Against-the-Heartbleed-Exploit-437846.shtml

Den Heartbleed sårbarhet som upptäcktes så sent som förra veckan tog världen med överraskning, men de flesta av de drabbade tjänster och operativsystem har lappat. Tyvärr har vissa av de Ubuntu-användare inte har förstått hur korrigeringsprocessen fungerar och har börjat översvämma forum och andra sociala medier med budskapet att Ubuntu är sårbar.

Innan OpenSSL frågorna har blivit känd för allmänheten, de flesta av Linux-distributioner som påverkas av problemet var lappat. De flesta av de medier rapporterade om problemet den 8 april, men lappen för Heartbleed sårbarhet var redan på plats på April 7. Detta är hur anmälan säkerheten ser ut i Ubuntu.