Det korta svaret är Nej Ubuntu var lappat på 7 April 2014 och bugg fick stor uppmärksamhet på April 8, 2014 Om du använder andra operativsystem, måste du oroa dig. Speciellt om det inte är Linuxbaserad.

Läs More: http://news.softpedia.com/news/Dear-Ubuntu-Users-Stop-Saying-the-Ubuntu-Is-Unprotected-Against-the-Heartbleed-Exploit-437846.shtml

Den Heartbleed sårbarhet som upptäcktes så sent som förra veckan tog världen med överraskning, men de flesta av de drabbade tjänster och operativsystem har lappat. Tyvärr har en del av Ubuntu-användare inte har förstått hur korrigeringsprocessen fungerar och har börjat översvämma forum och andra sociala medier med budskapet att Ubuntu är sårbar.

Innan OpenSSL frågorna har blivit känd för allmänheten, de flesta Linux-distributioner som påverkas av problemet var lappat. De flesta medier rapporterade om problemet den 8 april, men lappen för Heartbleed sårbarhet var redan på plats den 7 april Så här säkerhetsmeddelandet ser ut i Ubuntu.