Det finns inte så många Tesla Model S ägare runt, men de som är verkar bestå av människor som har ett annat sätt att se saker. Uppenbarligen har en del Tesla Model S ägare redan försökt att hacka sin ritt genom ledningar i Model S 'kommunikationssystem. Ett forum användare som går under smeknamnet av "NLC" lyckats lokalisera ett antal portar och utnyttja den information som strömmar direkt till mittkonsolen och navigeringsskärmarna. Det verkar som om dessa "hackers" fick reda på att delsystemet faktiskt körde på en version av operativsystemet Ubuntu, som så råkar vara en variant av Linux.
Heck, det var även någon som lyckats kringgå denna upptäckt för att få Firefox igång på mittkonsolen pekskärm, även om det inte verkar som om det finns andra mer invasiva ansträngningar som måste göras via Ethernet-ingång.

Läs mer: http://www.ubergizmo.com/2014/04/tesla-model-s-owners-hack-own-cars-discover-ubuntu/