India


Qytetet Top me Aftësi Teknike janë: Bangalore, Pune, Hyderabad dhe Chennai.

Këto 4 qytete indiane janë përpara San Francisco Bay Area.

Lexoni të plotë report: http://blog.linkedin.com/2014/06/24/indias-got-tech-talent-cities-in-india-top-list-of-cities-attracting-technology-talent/

Sipas një raporti të ri të Gartner, rreth 3900000000 $ do të shpenzohen për shërbimet cloud në Indi nga viti 2013 deri 2017, nga të cilat 1700000000 $ do të shpenzohen në software-si-nje-shërbim (MSA). Shërbimet cloud publik Tregu i përgjithshëm në Indi është vendosur gjithashtu të rritet 33.6% këtë vit të prekë 404.000.000 $, një rritje prej 101,000,000 $ nga të ardhurat prej 303.000.000 $ 2012, tha firma kërkimore.

Lexo më shumë: http://www.cxotoday.com/story/india-to-spend-39-billion-on-cloud-services-by-2017/

 • US Numri 1 Shteti, India Numri 2!
 • Ubuntu No 1 OS.
 • Numri KVM 1 hypervisor.

Gati 9 nga çdo 10 (89 për qind) të anketuarve në Indi besojnë se Cloud Computing, ose 'si-nje-shërbim "qasje, është e rëndësishme për organizimin e tyre. Gati 8 në 10 (79 për qind), të anketuarit në Indi thonë se aktualisht kemi një iniciativë cloud të lidhura në vend në kuadër të organizatës, apo janë duke planifikuar për zbatimin e re, apo qasje "si-nje-shërbim", në 12 muajt e ardhshëm, sipas 4 vjetor VMware Indeksi Cloud, një studim që është kryer nga Forrester Research nëpër 12 vende të Azi Paqësorit. -

Shih më shumë at: http://www.computerworld.in/news/indian-businesses-seem-to-be-in-love-with-cloud#sthash.1Ly7KKUy.dpuf

India renditet i dyti në duke u bërë qendra kryesore risi për botën, i treti në listën e vendeve më premtuese për përparim shkatërruese dhe të katërt, më miqësorja vend risi të teknologjisë.

Lexoj More: http://www.livemint.com/Industry/r6N1pw1LVz1D8fYDUcWBDL/India-among-top-3-in-KPMG-technology-innovation-survey.html

Sipas firmës kërkimore Zinnov, aktualisht 30 për qind të lartë 1000 R & D shpenzuesve të gjithë verticals të ketë një prani në Indi. Sa i përket raportit të titulluar "R & D Global Studimi Benchmarking: FY2011" lëshuar, ka një total të instaluar pishinë talent i 2,20,000 në filiale MNC në Indi dhe këto MNCs kanë shpenzuar 7-7500000000 USD në njehsimit në Indi në FY11 vetëm. Studimi gjeti gjithashtu se fushat mundësi për Indinë për tërheqjen e R & D hapësirë ​​për investime mbi 13 sektorë me software të qenit më të investuar në sektorin.

Lexo më shumë .

Forbes e ka këtë artikull interesant se pse SHBA është e dyta, pas Indisë për Inovacionin.

SHBA është një të dytë të qartë në Indi dhe se interesat inovacionit SHBA-së kanë qenë të prirur të largohem në drejtim të ndryshimit në rritje dhe efikasitet (Gjashtë Sigma) dhe jo se sa më të hapur zonës, greenfield e krijimtarisë dhe mendimeve.

Lexo më shumë .

AirJaldi është një organizatë e cila ka pioneered artin e krijimit të rrjeteve rrjetë WiFi. Ata kanë arritur të arrijnë internetin për të kodrave në Dharamshala, ku lidhja është një sfidë.

Këtu është një writeup të plotë rreth tyre . Disa citate interesante :)

Komuniteti open-source ka dabbled gjithashtu gjerësisht në të, duke krijuar një suitë e softuerit të lirë. Shumica e punës AirJaldi s, Ginguld thotë, është bërë e mundur nga "qëndruar mbi supet e këtyre gjigantëve të hapur-burim".

"Unë shpresoj se ne do të mbahet mend për të shtuar një bukuri në këtë vend, jo si dikush që e bleu luginat e silikonit e Pamela Anderson në Dharamshala pafajshme," thotë Ginguld. Për atë, Interneti është një liri, po aq e rëndësishme sa e sigurisë, ujë apo energji elektrike themelore.

Në të kaluarën e afërt shumë nga kompanitë indiane të sigurimit kanë nisur faqet e internetit që ofrojnë afat të sigurimit në kosto shumë të humbur.

Ata janë në gjendje të ofrojnë kosto të ulët, pasi ata kanë anashkaluar agjentët e sigurimit që e keni blerë ato online. Çfarë ata nuk e kuptojnë se agjentët të bëjë të gjitha drejtimin e rreth për konsumatorin e cila tani konsumatori ka të bëjë vetë i tij / saj.

Konsumatorët nuk do mend për ta bërë këtë, në qoftë se ata janë të shpëtuar shumë të holla. Por sfida më e madhe që ata do të përballen është, se këto faqet e internetit janë të dizajnuara shumë të dobët. Dhe për t'i bërë gjërat më të vështira, ata janë të dizajnuara vetëm për Internet Explorer apo Flash. Well kompanitë e sigurimeve duhet të dini deri tani: Internet Explorer nuk është i vetmi shfletues përreth dhe definitivisht shfletuesi më i sigurt rreth.

Njerëzit kanë lëvizur në ose në Firefox ose Google Crome tani / Cromium. Gjithashtu njerëzit janë rritur duke përdorur pajisje të cilat nuk kanë as të kandidojë e Windows në mënyrë që ata nuk kanë internet explorer përreth. Nëse jeni duke përdorur Linux, Mac, sorry nuk e politikave të sigurimit për ju? Po në lidhje me njerëzit që vijnë nga telefonat tilla si Android, iPhone, edhe ata nuk mund të blejnë sigurim.

Këtu janë problemet që kam gjetur me disa nga këto faqet e internetit popullor sigurimit online. Disa ishin çështje serioze pajtueshmërinë me Firefox dhe shfletuesit crome, ndërsa të tjerët kishin përdorshmërisë dobët. Pika më e madhe dhimbja ishte opsioni për të blerë sigurimit online ishte fshehur diku thellë brenda në disa nga këto faqet e internetit, kështu që mori kohë për të parë të gjetur mundësi.

 • ICICI Pru Life: Ata kanë një nga faqet e internetit më të mirë, të lehtë për t'u përdorur. Flash saj drejtuar, punon në vetëm Internet explorer. Ngarkesat e para faqe në mënyrë të përkryer dhe pastaj ajo shkon në faqen e dytë për të kërkuar për të plotësuar të gjitha të dhënat tuaja personale. Nëse jeni duke përdorur Firefox-in, ose crome, ju vetëm zbuluar këtë, pasi ju të plotësoni të gjithë formularin, ju goditi mbi butonin paraqesë dhe asgjë nuk ndodh. Dhe po, në qoftë se ju dëshironi të anuloni kërkesën tuaj, ju nuk mund të bëni atë online, ju keni për të vizituar degën, plotësoni një formular dhe pastaj ju merrni paratë tuaja prapa.
 • Kotak Life Insurance: Kjo është një fëmijë i mirë, në qoftë se ju përdorni Firefox, ju nuk mund të blejnë ndonjë sigurim. Ajo tregon: Kjo faqe mund të shihet vetëm në Internet Explorer 6.0 dhe më lart vjen keq! largohem :)
 • MetLife: Ju nuk mund të merrni kaluara faqen e parë. Drop down për Kohëzgjatja e afatit të sigurimit nuk punojnë në Firefox. Unë gjithashtu instaluar Firefox4.0 Beta dhe ajo ende nuk ka punë.
 • Aegon-Religare: unë kam qenë në gjendje për të marrë të fundit në ekran e parë. Ekrani i parë ju pyet për të vënë në shpenzimet tuaja dhe punon jashtë sigurimit tuaj për ju, nuk ka gjetur një mënyrë për ju për të ndryshuar sigurimit tuaj dhe ri-llogaritur premium tuaj.
 • HDFC Standard Life: Sikur asnjë mundësi për të parë të llogaritur primet tuaj. Ju jeni e parë pritet që të input të gjitha detajet tuaja personale përfshijnë 3 numrat e telefonit para se ju mund të merrni kaluara ekranin e parë. Më në fund shtoi të gjitha detajet. Pas inputing çdo gjë, ajo nuk ka shkuar më tej, pasi të kontrolloni kutinë për "I pranojnë termat dhe kushtet e" nuk keni punuar. Kam provuar edhe me Firefox 4.0, por pa fat.

Asnjë nga këto faqet e internetit ishin të standardeve në përputhje, atë që këto kompani nuk e di se interneti është ndërtuar mbi standarde të hapura dhe sipas standardeve të thyer, ata janë duke e humbur konsumatorët. Ajo që unë e kaluar dëgjova ishte edhe më, duke qenë shumë më të lirë, përqindja e njerëzve që blejnë sigurim online ishte shumë i vogël. Nuk është çudi .. Zoti i bekoftë këto kompani të sigurimit, ata kanë nevojë për ndihmë serioze!

Kompanitë e konsumit kanë nisur me sukses produktet mikro për të arritur jashtë për konsumatorët indian duke sachets Shampo. Avantazhi i kësaj se njerëzit të cilët nuk mund ose nuk duan të investojnë në të gjithë shishe, mund të blej një qese të vogël për 1% të kostos së një shishe.

Rezultati përfundimtar është më shumë vëllimi i shampo është duke u shitur përmes sachets sesa shishe dhe kjo është jashtëzakonisht e suksesshme në Indi rurale.

Items Indian Rupees US $
Shampoo qese Rs. 2 US $ 0,02 (2 cent)
Shampo shishe Rs. 200 US $ 5

Tani kompania Insurance Allianz ka marrë të njëjtën rrugë për të nisur Micro Insurance.

Kjo sot ka 3.8 milion klientëve: Shumica e shitur në Indi dhe bilanci 600.000 shiten Jashtë Indisë.

Aleanca fituar 30 milionë euro në primeve. Këtu është matematika.

Items Indian Rupees US $
Weekly Sigurimi Premium Rs. 35 US $ 0,75 (75 cent)
Vdekja aksidentale e Sigurimeve Rs. 33.900 US $ 725
Sigurimi Vdekja Natyrore Rs. 13200 US $ 280

Nëse unclaimed, tërë depozita me interes pas 5 vjetësh. Këtu është historia e plotë .

Në mënyrë të ngjashme kompanitë indiane kanë nisur $ 40 cellphones në Indi me 30 ditë jetën e baterisë (stand by). Ata kanë marrë pjesë të tregut 14 për qind. Nokia lojtar aktual në Indi e cila kishte 64 për qind të tregut ka rënë në 52 për qind të tregut-aksion.

Si për një artikull të botuar kohët e fundit, India në numrin dy në nivel global, menjëherë pas SHBA për përdorimin e Internet nëpërmjet telefonit celular.

Numri 1 aparat celular globalisht për të hyrë në internet është iPhone ndjekur nga iTouch , Numri 3 është android bazuar në Motorola Droid , Numri 4 është Dream HTC (edhe shkon Android).

Në Indi njerëzit nuk janë shpenzuar $ 700 pajisje të lëvizshme për të hyrë në internet, në vend të kësaj ata janë duke përdorur telefonat Nokia përulur për ta bërë këtë.

Indians marrë dhimbje të konsiderueshme për të parë në internet në telefonat e tyre, siç dëshmohet nga pajisjet që përdoren. Ndryshe nga pothuajse çdo vend tjetër ku numri më i madh i përdorimit të erdhi nga një smartphone, në Indi, dy pajisje të lartë ishin në mes-varg telefonat Nokia - Music Express 5130 dhe 3110c, dy nga të cilat kushtojnë në mes të Rs 3500 dhe Rs 5,500. ($ 70-110)

Numrat gjithashtu zbuloi se iPhone ka humbur peshën e internetit në Android në një mënyrë të mëdha në tregun e saj në shtëpi, SHBA. Pjesa e trafikut iPhone internet ka rënë nga 55% në nëntor në 44% në muajin shkurt. Gjatë kësaj periudhe, pjesa e telefonave Android u rrit nga 27% në 42%.

Lexoni artikullin e plotë.

ADRESA Zoti Macaulay PËR PARLAMENTIN BRITANIK, 2 shkurt 1835

Unë kam udhëtuar në të gjithë gjatësinë dhe gjerësinë e Indisë dhe unë nuk e kam parë një person i cili është një lypës, i cili është një hajdut. Pasuria e tillë kam parë në këtë vend, vlera të tilla të larta morale, njerëzit e kalibrit të tillë, që unë nuk mendoj se ne do ta pushtuar kurrë këtë vend, përveç nëse kemi thyer shtyllën kurrizore shumë të këtij kombi, që është trashëgimia e saj shpirtërore dhe kulturore, dhe Prandaj, unë propozoj që ne të zëvendësojë sistemin e saj të vjetër dhe të lashtë arsimor, kulturën e saj, sepse në qoftë se indianët mendojnë se gjithçka që është e huaj dhe anglisht është e mirë dhe më e madhe se tyre, ata do të humbasin vetëbesimin e tyre, kulturën e tyre amtare dhe ata do të bëhet ajo që ne duam ta, një komb dominuar me të vërtetë.

Kjo jo vetëm që ju tregon se çfarë India ishte në vitin 1835, por se si britanik arriti të sundojë mbi Indi.

Disa kohë më mbrapa, kam lexuar një artikull në kohën Hindustan për një person i shpenzimeve Rs. 45.000 lule mbi 14 buqetë këmbë për Ditën e Shën Valentinit dhe titullin artikullin " Në kohën e rënies, një tufë lulesh Rs 45.000 ", dukej si ajo ishte kriminel për të shpenzuar kaq shumë para në rënies ekonomike.

Së pari unë do të doja të ju kujtoj se dashuria është e verbër. Dashuria nuk njeh kufij, dashuria nuk kujdeset për koston dhe në qoftë se një person është me të vërtetë në dashuri ai mund të kalojnë tërë pasurinë e tij jo vetëm Rs. 45,000. Siç shkon duke thënë dashuria mund të bëjë bota shkojnë përreth. Ne kemi harruar të duam, të gjithë ne e kujdesit është kostoja. Nëse të gjithë ishte në dashuri në botë, nuk ka pasur konflikte, luftëra dhe terrorizmit.

Gjëja e dytë është media është mbi përdorimin e fjalës Ekonomik
Rënies. GDP e Indisë do të rritet me 7% këtë vit në vend të 9% vitin e kaluar. A rritet fjala diçka të thotë? Ajo thotë se të rritet !! Jo Rënies. Pra, India nuk është prekur nga rënia për arsyet e mëposhtme:

 1. Varësia GDP Indisë për eksportet nuk është aq i lartë sa Kina. Për shembull, eksportet e Indisë janë në të vërtetë më pak se importet.
 2. Indianët nuk e kanë humbur aq shumë punë, shumica e SHBA janë ende shumë të punësuar. Kineze humbi 20 milionë vende pune!
 3. Ju mbani dëgjuar pilotët kanë qenë të kërkuar për të marrë një prerje të pagave, unë nuk mendoj se është një gjë e keqe, e mirë e saj për linjat ajrore. Linjave ajrore janë përballur me humbje të rënda, në qoftë se ata mund të shkurtojë disa shpenzime (pilotët fitojnë 4.5 Lakhs në muaj!), Atëherë ata mund të jenë profitabile dhe më e rëndësishmja këta njerëz do të vazhdojnë të jenë të punësuar. Saj më të mirë që të ketë një punë me një prerje të pagave, atëherë nuk kanë punë fare.
 4. Hey guess çfarë herën e fundit unë shkova në Delhi dhe shumica e hoteleve yll u shitur jashtë!
  Pra, çfarë Rënies ekonomike?
 5. Dhe më e rëndësishmja, ne jemi një komb i kursimeve, kemi shpëtuar për ditë me shi, ndryshe në perëndim, e cila është një ekonomi të kredisë, kështu që nuk ka asgjë për t'u shqetësuar, beso!

Ekonomia varet Konsumit, dhe njerëzit do të vazhdojnë të përdorin telefonat e tyre, blej ushqimore, udhëtojnë për punë. Po çfarë ka ndryshuar është se njerëzit planifikuar të shpenzimeve të mëdha si të blesh një makinë të vonuar blerjet. Jo se ata nuk kanë para, por për shkak të frikës së panjohur. Dhe në sajë të hype medias që është krijuar dhe duke thënë "rënies ekonomike", njerëzit nuk janë të shpenzimeve për shpenzime të mëdha.

Nëse media britmat, "Rënies ekonomike nuk do të ndikojë në Indi", ju do të jetë i habitur se njerëzit do të fillojnë të ndihen normale sikur asgjë nuk ka ndryshuar. Cila është ajo që po ndodh aktualisht, pasi tregu i aksioneve është duke shkuar lart, njerëzit po ndihen të lumtur. Pra, rënia është më shumë një perceptim se sa një realitet.

Ekonomia globale aktualisht duket të jetë marrë më mirë për Open Source. Pas ndërmarrjeve miratimin Open Source tani software outsourcing Major thotë:

"Ne nuk do të ketë sa më shumë punë për të gjithë punonjësit tanë tani, kështu që ne jemi duke i inkurajuar ata për të kontribuar në projekte në burim të hapur dhe të bëjë punë më të reja,"

Nandan Nilekan, Co-Founder, Co-Kryetar dhe CEO Infosys.

Kjo është një mënyrë e madhe për të polish punonjësit e tyre të programimit aftësitë në të njëjtën kohë për të mbajtur ata të zënë.

Lexo më shumë .

Ndërsa ne jemi ende duke luftuar me një shpejtësi disa Kbps, të cilat ne i quajmë Broadband në Indi. Korea tashmë po lëkundet nga 1Gbps broadband duke investuar US $ 24 miliard .

Shumica e planeve të internetit në dispozicion në Indi, kanë një kufij shkarko të 1GB dhe shpejtësi janë 256 / 512Mbps.This humbje tërë qëllimin për të pasur internet me shpejtësi të lartë, kur moment ju filloni duke e përdorur atë, ju të përfundojë duke paguar për çdo MB shkarko.

Airtel e cila ofron shpejtësi më të lartë për përdorim në shtëpi të 8Mbps, ka një kapak prej 4GB, të cilat ju lehtë mund të përdorni deri në rreth një orë! Dhe Btw shërbimi Airtel është në dispozicion vetëm në qytetet e zgjedhur dhe vende, kështu që ju jeni nga fat.

Çfarë India ka nevojë:

 • Hedhur sytë aktive mes ISP-ve, shumica e ISP lokale nuk do të lidhë me njëri-tjetrin, në mënyrë që trafiku ka për të shkuar nëpër botë për të arritur ato.
 • Fireup fibër papërdorur. Vetëm 3% e kabllove fibër optike në të vërtetë janë duke u përdorur, pjesa tjetër janë ulur boshe. Krijo një ligj që të detyrojnë njerëzit për të vënë këtë për të përdorur brenda një harku kohor, përndryshe kjo fibra të bëhet pronë publike.
 • Aktualisht saj më të shtrenjtë për të presë faqet në Indi, se sa në SHBA, për shkak të cilat shumica e kompanive indiane kanë faqet e internetit që ndodhen në SHBA. Së pari të zvogëlojë koston e pret në Indi dhe të dytë të japë nxitje tatimore për bizneset që të presë faqet e internetit në Indi.
 • Gjithashtu ISP nuk duhet të ngarkuar për shkarkime, në qoftë se shkarkimet janë nga një server indian. Kjo do të inkurajojë njerëzit për të shkarkuar nga një server lokal.
 • Setup pasqyra lokale të programeve popullore të tilla si shije Linux.

"Ka dy lloj njerëzish, ata që e bëjnë punën dhe ata që marrin kredi. Mundohuni të jetë në grupin e parë; ka më pak konkurrencë atje. "

- Indira Gandhi

Pas shpalljes së numrit të miliarderëve nga India.

Forbes kohët e fundit bëri një numërimin e votave dhe ka gjetur se 53 për qind besojnë se India do të ketë më miliarderëve në vitin 2017 se çdo vend tjetër.

Mbi 13.000 njerëz votuan dhe më shumë njerëz po votojnë.

Shkoni përpara dhe të hedhin votën tuaj ose të shihni listën . Unë vetëm e bëri të miat :)

Si studim para fundit të publikuar nga Forbes, 4 indianët ishin ndër miliarderët më të lartë në botë, më shumë se çdo vend tjetër në botë!

 1. Lakshmi Mittal - World Rank 4
 2. Mukesh Ambani - World Rank 5
 3. Anil Ambani - World Rank 6
 4. Kushal Pal Singh - World Rank 8

Nëse vetëm vëllezër se Ambani nuk kishin ndarë, ata do të kishin qenë më të pasur në botë.

Lexoni artikullin e plotë .

India së shpejti do të jetë tregu i dytë më i madh celular në botë, përpara Shteteve të Bashkuara.

Aktualisht India ka 250 milionë abonentë mobil si për numërimin e fundit dhe do të jetë 300 milionë deri në fund të prillit 2008.

SHBA ka 260 milionë dhe Kina është në 550 milionë.

Rruga për të shkuar!

Lexo më shumë .

"Nëse unë u pyetur se në çfarë qielli mendja e njeriut ka zhvilluar më plotësisht disa nga dhuratat e saj më të mirë, ka medituar më thellë në problemet më të mëdha të jetës, dhe ka gjetur zgjidhje, unë duhet të theksoj në Indi."

Max Mueller, dijetar gjerman.

Faqja Tjeter »