Unë shpesh marrin bëri këtë pyetje 32 apo 64-bit? Në të kaluarën kam thënë njerëzve që të rrinë për të 32-bit për shkak të çështjeve të pajtueshmërisë, por gjërat kanë ndryshuar tani. Duke cituar për Phoronix e cila kohët e fundit bëri një test standart midis 32-bit dhe 64-bit.

Duke iu rikthyer vjet ne kemi drejtuar 32-bit vs 64-bit standardet Linux. Ndërsa rezultatet rrallë ndryshojnë, ne kemi mbajtur drejtimin e tyre, si me çështjen e zgjedhjes mes një 32-bit dhe 64-bit Linux image shpërndarjes është ende një pyetje e popullarizuar ... Këto teste të përzënë në një sasi të habitshme të trafikut dhe unë të vazhdojë të jetë befasuar nga numri i personave ende të kërkuar këtë pyetje, kur gati të gjitha x86 moderne Intel / AMD hardware mbështet plotësisht X86_64 dhe kjo zakonisht do të thotë performancë shumë më të mirë. Zakonisht Caveat vetëm në mos duke përdorur një 64-bit Linux imazh është në qoftë se drejtimin e një sistem me më pak se 2GB RAM.

Në të kaluarën ka pasur çështje përreth mbështetjen Java dhe Flash per 64-bit Linux bashku me një shumëllojshmëri të problemeve të tjera të mundshme (p.sh. me verë), por të gjitha këto çështje të mëdha janë një çështje e së kaluarës. 64-bit Linux është në formë të madhe dhe për sa kohë që ju keni një sasi të mirë të RAM ju me të vërtetë duhet të konkurrojnë 64-bit Linux.

Nëse ju jeni ende në dyshim, lexoni artikullin e plotë për rezultatet e reperit.