Unë shpesh marrin bëri këtë pyetje 32 ose 64-Bit? Në të kaluarën kam thënë njerëzve që të rrinë në 32-Bit për shkak të çështjeve të pajtueshmërisë, por gjërat kanë ndryshuar tani. Duke cituar për Phoronix cili kohët e fundit bëri një test standart mes 32-Bit dhe 64 Bit-.

Going back vjet ne kemi drejtuar 32-bit vs 64-bit standardet Linux. Ndërkohë që rezultatet rrallë ndryshojnë, do të vazhdojmë drejtimin e tyre si me çështjen e zgjedhjes ndërmjet një 32-bit dhe 64-bit Linux image shpërndarje është ende një pyetje popullore ... Këto teste të përzënë në një sasi të habitshme të trafikut dhe unë vazhdoj të të befasuar nga Numri i njerëzve ende duke kërkuar këtë pyetje kur gati të gjitha x86 modern Intel / AMD hardware mbështet plotësisht X86_64 dhe kjo zakonisht do të thotë performancë shumë më të mirë. Zakonisht caveat vetëm në jo duke përdorur një 64-bit Linux imazh është nëse drejtimin e një sistem me më pak se 2GB RAM.

Në të kaluarën ka pasur çështje që rrethojnë mbështetje Java dhe Flash per 64-bit Linux së bashku me një shumëllojshmëri të problemeve të tjera të mundshme (p.sh. me Wine), por të gjitha këto çështje të mëdha janë një çështje e së kaluarës. 64-bit Linux është në formë të madhe dhe për sa kohë që ju keni një sasi të mirë të RAM ju me të vërtetë duhet të konkurrojnë 64-bit Linux.

Nëse ju jeni ende në dyshim, lexoni artikullin e plotë për rezultatet e reperit.