Përgjigja e shkurtër është nr Ubuntu u Patched më 7 prill 2014 dhe bug është raportuar gjerësisht më 8 prill, 2014 Nëse jeni duke përdorur sisteme të tjera operative, ju keni nevojë për t'u shqetësuar. Sidomos nëse e saj jo të Linux me bazë.

Lexuar More: http://news.softpedia.com/news/Dear-Ubuntu-Users-Stop-Saying-the-Ubuntu-Is-Unprotected-Against-the-Heartbleed-Exploit-437846.shtml

Dobësi Heartbleed që u zbulua javën e kaluar mori botën në befasi, por shumica e shërbimeve të prekura dhe sistemet operative janë Patched. Për fat të keq, disa nga përdoruesit e Ubuntu nuk e kanë kuptuar se si funksionon procesi patching dhe kanë filluar të përmbytjeve forume dhe media të tjera sociale me mesazhin që Ubuntu është i pambrojtur.

Para se çështjet OpenSSL është bërë i njohur për publikun e gjerë, shumica e shpërndarjeve Linux prekura nga çështja u Patched. Shumica e mediave raportoi në problemin më 8 prill, por patch për dobësi Heartbleed ishte tashmë në vendin më 7 prill Kjo është se si njoftimi i sigurisë duket si në Ubuntu.