Nuk ka se shumë pronarë Tesla Model S përreth, por ata që janë duket të përbëhet nga njerëzit që kanë një mënyrë të ndryshme të shohim gjërat. Me sa duket, pronarët e disa Tesla Model S kanë provuar tashmë për të kollitem udhëtim të tyre duke instalime elektrike në sistemin e komunikimit të S Modeli '. Një përdorues forum i cili njihet me pseudonimin e "QKL" arriti të gjetur një numër të porteve dhe trokitje e lehtë në të dhënat që derdhet direkt në qendër konsol dhe ekranet navigimit. Duket se këto "hakerat" kuptova se nën-sistem në të vërtetë u zhvillua në një version të sistemit operativ Ubuntu, që kështu ndodh të jetë një variant i Linux.
Dreq, aty ishte edhe dikush që arriti të shmangej këtë zbulim në mënyrë që të ketë Firefox dhe drejtimin në qendër konsol prekje, edhe pse kjo nuk duket sikur ka përpjekje të tjera më invazive që do të bëhen nëpërmjet pikës së hyrjes Ethernet.

Lexo më shumë: http://www.ubergizmo.com/2014/04/tesla-model-s-owners-hack-own-cars-discover-ubuntu/