Jeg blir ofte spurt om dette spørsmålet 32 ​​eller 64-biters? I det siste har jeg fortalt folk til å holde seg til 32-Bit grunn av kompatibilitetsproblemer, men ting har endret seg nå. Siterer for Phoronix som nylig gjorde en benchmark test mellom 32-bit og 64-bit.

Kommer tilbake år har vi kjøre 32-bits kontra 64-bits Linux benchmarks. Mens resultatene sjelden endres, holder vi kjører dem som spørsmålet om å velge mellom en 32-bits og 64-bits Linux-distribusjon bildet er fortsatt en populær spørsmålet ... Disse testene kjører i en overraskende mengde trafikk og jeg fortsetter å bli overrasket av den antall mennesker fortsatt spør dette spørsmålet når nesten all moderne x86 Intel / AMD maskinvare støtter fullt x86_64 og det betyr vanligvis mye bedre ytelse. Vanligvis den eneste forbeholdet i ikke å bruke en 64-bits Linux bildet er hvis du kjører et system med mindre enn 2 GB RAM.

I det siste var det spørsmål rundt Java og Flash-støtte for 64-bits Linux sammen med et utvalg av andre mulige problemer (for eksempel med vin), men alle de store sakene er et spørsmål om fortiden. 64-bits Linux er i god form, og så lenge du har en anstendig mengde RAM egentlig du bør kjøre 64-bits Linux.

Hvis du fortsatt er i tvil, kan du lese hele artikkelen for de toneangivende resultater.