Ik word vaak gevraagd deze vraag 32 of 64-bits? In het verleden heb ik mensen vertelde vasthouden aan 32-Bit vanwege compatibiliteitsproblemen, maar dingen zijn nu veranderd. Quoten voor Phoronix die onlangs deed een vergelijkende test tussen 32-bits en 64-bits.

Teruggaan jaar hebben we 32-bit versus 64-bit Linux benchmarks draaien. Terwijl de resultaten zelden veranderen, houden wij ze uit te voeren als de kwestie van kiezen tussen een 32-bits en 64-bits beeldverwerking Linux-distributie is nog steeds een populaire vraag ... Deze testen rijden in een verrassende hoeveelheid verkeer en ik blijven worden verbijsterd door de aantal mensen nog steeds deze vraag te vragen wanneer bijna alle moderne x86 Intel / AMD-hardware biedt volledige ondersteuning voor x86_64 en het betekent over het algemeen veel betere prestaties. Meestal zijn de enige waarschuwing in 64-bits beeldverwerking een Linux niet gebruikt is als het runnen van een systeem met minder dan 2GB RAM.

In het verleden waren er problemen rond de Java en Flash-ondersteuning voor 64-bit Linux samen met een assortiment van andere mogelijke problemen (bijvoorbeeld met de Wijn), maar al die belangrijke vraagstukken zijn een zaak van het verleden. 64-bit Linux is in grote vorm en zo lang als je een fatsoenlijke hoeveelheid RAM echt je moet met 64-bit Linux.

Als u nog steeds twijfelt, lees het volledige artikel voor de benchmark resultaten.