Er zijn niet veel Tesla Model S eigenaars rond, maar degenen die lijken te bestaan ​​uit mensen die een andere manier van kijken naar dingen. Blijkbaar hebben sommige Tesla Model S-eigenaren al geprobeerd om hun rit door bedrading inbreken in de Model S 'communicatiesysteem. Een forum gebruiker die gaat door de bijnaam van "NLC" in geslaagd om een ​​aantal poorten te lokaliseren en te boren in de gegevens die stroomt rechtstreeks naar de middenconsole en navigatie schermen. Het lijkt erop dat deze "hackers" ontdekte dat de sub-systeem eigenlijk liep op een versie van de Ubuntu-besturingssysteem, dat zo gebeurt om een ​​variant van Linux.
Heck, er was zelfs iemand die erin slaagde om deze ontdekking om Firefox geïnstalleerd en aangesloten op de middenconsole touchscreen hebben te omzeilen, maar het lijkt niet alsof er zijn andere, meer invasieve inspanningen worden geleverd via de Ethernet-entry point.

Lees meer: ​​http://www.ubergizmo.com/2014/04/tesla-model-s-owners-hack-own-cars-discover-ubuntu/