Компанијата вети дека ќе инвестира 1 милијарда долари во отворен облак на производи и услуги во текот на следните две години, заедно со заедницата управувано, со отворен код облак технологии.

"Исто како што заедницата се шири усвојувањето на Linux во претпријатието, ние веруваме OpenStack ќе го стори истото за облакот", рече Hewlett-Packard извршен директор и претседател Мег Витман, во предавањето распишување Helion вторникот.

Прочитај повеќе