Јас често се праша ова прашање 32 или 64-битен? Во минатото имам кажано на луѓето да се држиме до 32-битна, бидејќи на компатибилност прашања, но сега работите се променија. Цитирајќи за Phoronix која неодамна направи репер за тестирање помеѓу 32-битна и 64-битна.

Ќе се вратам години сме се кандидира 32-битен наспроти 64-битен Линукс одредници. Иако резултатите ретко се промени, ние продолжи да работи на нив како на прашање на избор помеѓу 32-битна и 64-битна Linux дистрибуција сликата е уште една популарна прашање ... Овие тестови се вози во изненадувачки износот на сообраќај, и јас продолжам да биде поразен од страна на број на луѓе се уште се бара ова прашање кога речиси сите модерни x86 Intel / AMD хардвер целосно го поддржува x86_64 и тоа обично значи многу подобри перформанси. Обично само забелешката дека не користи 64-битна Linux сликата на е ако водење на системот со помалку од 2GB RAM меморија.

Во минатото имаше прашањата поврзани со Java и Flash поддршка за 64-битен Линукс заедно со асортиман на други можни проблеми (на пример со вино), но сите оние главните прашања се работа на минатото. 64-битен Линукс е во одлична форма и онолку долго колку што имаат пристоен износ од RAM што навистина треба да се работи на 64-битен Линукс.

Ако се уште не сте сигурни, да се прочита целиот напис за репер резултати.