Глобалната објавувањето на првиот AMD и АРМ-базирани сервери СПЦ (систем-на-чип), инаку позната како Opteron A1100, се случи крајот на јануари 2014 година со Суреш потврдува дека првите примероци ќе бидат испорачани до крајот на март 2014 година, со полно производство случува до крајот на оваа година.
Мом "Сиетл", овој дел, кој е дел од топ-бин (т.е. најбрзо делови од одредена серија) е изграден околу осум 64-битни АРМ Cortex-A57 јадра клокнат на 2GHz и fabbed на 28nm. Други корисни titbits вклучуваат TDP од 20W, 4MB L2 кеш и 8MB L3 кеш.

Прочитајте More: http://www.techradar.com/news/computing/servers/more-details-emerge-about-arm-based-amd-opteron-a1100-processor-series-1223236