На кратко одговорот е Не Убунту е скоро на 7 април 2014 година, а бубачка беше обелоденет на 8 април, 2014 година Ако се користат други оперативни системи, треба да се грижите. Особено ако неговата не-Линукс.

Прочитајте More: http://news.softpedia.com/news/Dear-Ubuntu-Users-Stop-Saying-the-Ubuntu-Is-Unprotected-Against-the-Heartbleed-Exploit-437846.shtml

На Heartbleed чувствителност која беше откриена минатата недела споив со светот од страна на изненадување, но повеќето од погодените услуги и оперативни системи се скоро. За жал, некои од корисниците на Ubuntu не го разбрале како процесот на амандман работи и почнаа да го преплават форуми и други социјални медиуми со порака дека Ubuntu е ранлив.

Пред OpenSSL прашања стана познат за пошироката јавност, повеќето од дистрибуции на Линукс засегнати од ова прашање се скоро. Поголемиот дел од медиумите известуваа за проблемот на 8 април, но patch за Heartbleed ранливост е веќе во место на 7 април Ова е начинот на известување за безбедност изгледа како во Ubuntu.