Таму не се толку многу Тесла Модел С сопственици околу себе, но и оние кои се чини, не да се состојат од луѓе кои имаат поинаков начин на гледање на стварите. Очигледно, некои Тесла Модел С сопственици веќе се обиде да се пробие возење нивните инсталации во комуникацискиот систем на моделот S '. Корисникот форумот кој оди со прекар на "NLC" успеа да се лоцираат голем број на пристаништа и се приклучи на податоци која се влева директно на централната конзола и навигација екрани. Се чини дека овие "хакери" дознав дека под-систем, всушност, се одржа на една верзија на оперативниот систем Ubuntu, кои така се случува да биде една варијанта на Линукс.
Подлец, имаше дури и некој кој успеа да се избегне ова откритие со цел да имаат Firefox и работи на централната конзола екран осетлив на допир, иако тоа не изгледа како да има и други повеќе инвазивни напори за да се направи преку влезна точка Ethernet.

Прочитајте повеќе за: http://www.ubergizmo.com/2014/04/tesla-model-s-owners-hack-own-cars-discover-ubuntu/