Saan usein tämän kysymyksen 32 tai 64-bittinen? Aiemmin olen sanonut ihmisille kiinni 32-Bit koska yhteensopivuusongelmia, mutta asiat ovat muuttuneet nyt. Lainaten varten Phoronix joka äskettäin teki vertailutestin välillä 32-bittinen ja 64-bittinen.

Palataan vuoden aikana olemme ajaa 32-bittinen vs. 64-bittinen Linux vertailukohtia. Vaikka tulokset harvoin muuttuvat, pidämme käynnissä niitä kysymys valita välillä 32-bittinen ja 64-bittinen Linux-jakelun kuva on edelleen suosittu kysymys ... Nämä testit ajetaan yllättävän paljon liikennettä ja olen edelleen ällikällä lyöty määrä ihmisiä vielä tämän kysymyksen, kun lähes kaikki modernit x86 Intel / AMD laitteisto tukee x86_64 ja se tarkoittaa yleensä sitä parempi suorituskyky. Yleensä Ainoa ehto se ei ole käytössä 64-bittinen Linux kuva on, jos käytössä järjestelmä, jossa on alle 2 Gt muistia.

Aiemmin oli kysymyksiä, jotka liittyvät Java-ja Flash-tuki 64-bittinen Linux sekä valikoima muita mahdollisia ongelmia (esimerkiksi viini), mutta kaikki nämä suuret asiat ovat asia menneisyydestä. 64-bittinen Linux on hyvässä kunnossa ja niin kauan kuin sinulla on kunnollinen määrä RAM todella pitäisi olla käynnissä 64-bittinen Linux.

Jos olet vielä epävarma, lue koko artikkeli vertailuindeksin tuloksia.